Peter Kent tassen: internationaal begrip in de modebranche

Peter Kent tassen: internationaal begrip in de modebranche

Koningin Máxima is een groot liefhebber van Peter Kent en dat is niet zo gek. Veel Argentijnen noemen dit Argentijnse premium merk voor luxe lederen handtassen, schoudertassen en portemonnees één van de meest chique, luxueuze en unieke van het land. Peter Kent is al 44 jaar lang een begrip in de fashionwereld. Een echt familiebedrijf met internationale allure. Hoe is dat zo ontstaan?

Chique wijk in Buenos Aires

Peter Kent is gevestigd in een van de duurste wijken van Buenos Aires in Argentinië: Recoleta. Deze charmante wijk kenmerkt zich door chique winkels en statige gebouwen in Europese stijl. De bijnaam voor Buenos Aires “het Parijs van Zuid-Amerika” wordt hier heel duidelijk.

Saillant detail: in dezelfde straat is onze huidige koningin Máxima geboren. Ze groeide tevens op in deze wijk. Jaren later blijkt onze koningin een grote fan te zijn van de tassen van Peter Kent.


Peter Kent, een echt familiebedrijf

Peter Kent is in 1972 opgericht door Héctor Neer. Het is een echt familiebedrijf. Zo zijn de vrouw en kinderen van Héctor ook werkzaam in het bedrijf.
Héctor: ,,Mijn oudste zoon, Gustavo, is creative director. Hij is grafisch en industrieel ontwerper en leidt de groep ontwerpers.”

Peter Kent tassen
De familie Neer, met Héctor Neer in het midden en zoon Gustavo links.


Waar komt de naam Peter Kent vandaan?

Héctor: ,,Mijn grootmoeder nam mij in de jaren ‘50 mee naar een winkel aan het Plaza San Martín in Buenos Aires. Een goede vriendin van haar, een Poolse gravin, verkocht hier de beste handtassen van de stad onder de naam Peter Kent.”

,,Bij het oprichten van het bedrijf in de begin jaren ’70 zat ik na te denken over een naam. Mijn herinneringen aan al die middagen, plaatsen en geuren deden mij besluiten om het gevoel van nostalgie en de glamour en aanzien uit die tijd te doen herleven. Daarom koos ik Peter Kent als naam voor mijn bedrijf.”


Een begrip in de fashionwereld

Inmiddels is Peter Kent een toonaangevend Argentijns merk. Er zijn meer dan een miljoen tassen verkocht. Tegenwoordig heeft het bedrijf meerdere chique winkels gelegen in de beste wijken van Buenos Aires. Peter Kent wordt ook internationaal vertegenwoordigd, onder andere in de Verenigde Staten, Canada, Midden- en Zuid-Amerika en nu dus ook in Nederland.


Koningin Máxima al jarenlang trouwe fan

Koningin Máxima heeft een grote liefde voor de lederwaren van Peter Kent. Zo heeft zij er in Nederland voor gezorgd dat de handtas Baulito Amsterdam, hét icoon van Peter Kent, bekendheid kreeg. Ook diverse beroemde actrices, zangeressen, presentatrices en politici wereldwijd dragen tassen van dit Argentijnse luxe merk.

Peter Kent
Héctor Neer in een van zijn winkels in Buenos Aires.


Waar moet een goede tas aan voldoen?

,,Ik ben geobsedeerd door het gewicht van de tassen en de functionaliteit,” aldus Héctor Neer. Zo hebben alle tassen een keycord zodat je snel je sleutels kunt vinden en een speciaal vakje voor een smartphone.

Volgens Héctor is een goede tas comfortabel en dus gemakkelijk en prettig te dragen. Een Peter Kent tas is dan ook erg licht en het leer is zeer zacht. Een mooi design en een uitzonderlijke kwaliteit zorgen ervoor dat de tas een partner voor het leven kan zijn.


Identiteit en style

Naast comfort en functionaliteit staat Peter Kent voor kleur, kwaliteit en eenvoud. Héctor: ,,Ik houd van een minimalistische style, 'less is more'.”

Na 44 jaar is Peter Kent nog steeds trouw aan zijn gedachtegoed: heldere lijnen, verfijnde vormen, hoogwaardige materialen, unieke, levendige kleuren, topkwaliteit en ambachtelijk vakmanschap. De ontwerpen van de tassen zijn een perfecte balans tussen kleur, vorm en materiaal.

Peter Kent past bij de ondernemende vrouw met klasse en elegantie. Zij die zelfstandige keuzes maakt en weet wat bij haar past, ongeacht de modetrends.


Inspiratie en innovatieve designs

,,Onze passie is ontwerpen te maken om het dagelijks leven van de vrouw te vergemakkelijken,” aldus Héctor. ,,We streven ernaar regelmatig te innoveren binnen onze eigen stijl. Nieuwe designs waarbij we rekening houden met de huidige tijd.” Zo heeft Peter Kent handtas ‘London’ ontworpen met een speciaal vak geschikt voor alle iPads en tablets.

Héctor: ,,We doen overal ideeën op en kijken met een schuin oog naar de modetrends. Zo ga ik graag naar de grote fashion beurzen om te kijken wat er speelt. Ik wil mij niet alleen richten op de mode, maar vooral op wat ik wil. En ik houd van de stijl van Giorgio Armani, Hermès, Jil Sander…”


Puur ambachtelijk handwerk

De luxe leren tassen van Peter Kent worden in Argentinië geproduceerd door ervaren Argentijnse ambachtslieden en gemaakt van Argentijnse materialen. Zowel de binnen- als de buitenkant wordt volledig met de hand gemaakt. Met veel zorg en aandacht. Alleen de beste materialen en de meest luxe soorten leer en suède worden gebruikt, waaronder nappaleer, koeleer, kalfsleer, geiten- en lamsleer. De tassen en portemonnees van Peter Kent zijn van absolute topkwaliteit.

Peter Kent tas


Milieuvriendelijke productie en ecologisch leer

Alle lederwaren worden eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerd. Het looien van het leer gebeurt plantaardig, zonder gebruik van schadelijke chemicaliën. En er wordt geen gebruik gemaakt van chemische producten bij het kleuren van het leder.


Strenge kwaliteitscontrole

Naast het gebruik van de beste materialen en leersoorten ondergaan alle lederwaren een uitvoerige en strenge kwaliteitscontrole. Zo worden alle gebruikte materialen grondig gecontroleerd. En voordat de tassen in de winkels en webshops komen te liggen worden ze één voor één getest en tot in elk detail handmatig gecontroleerd. Bij Peter Kent gaat kwaliteit boven alles.


Grootste Peter Kent assortiment van Europa bij Fachera.nl!

Fachera heeft de grootste collectie Peter Kent tassen en accessoires van Nederland en zelfs van heel Europa. Nieuwsgierig naar de vele kleuren en modellen? Kijk hier: Peter Kent 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »